Pitsikirja

Vau!!! Joko olette bonganneet uuden ja niin ihanan pitsikirjan???

Kirja on todellakin must kaikille meille pitsiin ja nostalgiaan hurahtaneille.
Kirja on uusi, tänä vuonna ilmestynyt (v.2010). Kirjan on kirjoittanut ja ideoinut Rinna Saramäki, valokuvat ovat Riina Honkimäen ja piirokset ja graafinen suunnittelu on Emmi Jormalaisen käsialaa.

Kirja on monipuolinen teos, joka raottaa oven pitsin historiaan, kertoo eri pitsilajeista (nyplätystä, ommellusta, tyllipitsistä, virkatusta jne.) Kirja kertoo myös pitsin ostamisesta ja huollosta, käyttöideoista sekä kirjasta löytyy yli 50 ihanaa ohjetta pitsiunelmien tekoon.



Itse ihastuin unelman kevyeen vintage-pitsimekkoon, hauskoihin ja romanttisiin mamelukkipöksyihin, pitsiolkainessuun ja kauniisiin pitsilaukkuihin, puhumattakaan upeasta tyllihameesta! Kaikkiin kirjan  malleihin löytyvät ohjeet ja tarvittavat kaavat - enää ei tarvitsisi kuin osata ommella...
No, jos en muuta saa aikaiseksi, niin voin ainakin ihalla ja haaveilla näistä pitsiunelmista ja ihastella kirjan tosi kauniita kuvia!

Lopuksi suora lainaus kirjan sivuilta: "PITSI ON TEKSTIILI, JOKA EI LÄMMITÄ EIKÄ SUOJAA. SEN AINOA TEHTÄVÄ ON ILMAISTA KAUNEUTTA."

Nostalgisin tunnelmin Elina


ps. Blogissani esiintyvät kuvat ovat lainauksia kirjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyvä sivuillani vieraileva; olisi kiva, jos jättäisit kommentin vierailustasi!